Skip to main content

Bert

Alle emoties gutsten naar buiten

Ik ben bij Solange terecht gekomen omdat ik het verlies van een ongewilde scheiding wilde verwerken. Ik bleef op een punt hangen waar ik alleen niet over heen kon komen.

In die periode was Solange bijna klaar met haar opleiding Verlieskunde en ze zocht mensen om de dingen die ze geleerd had in praktijk te brengen en om haar eigen stijl te creëren. Ik was dus een soort “proefkonijn”. Van dat “proefkonijnen” heb ik niets gemerkt. Solange kwam vanaf het begin bij mij over als een professional. In het eerste gesprek vertelde ze wat haar werkwijze is en hoe ze de sessies op gaat bouwen. Hierin geeft ze best heel veel ruimte, nooit het gevoel van dit doet niet ter zake dus ik kap het af, maar als ze het gevoel krijgt dat je te ver bij jezelf vandaan gaat omdat bepaalde punten te pijnlijk voor je zijn en je het daarom vermijdt, zal ze dit ook zeggen en proberen om echt bij de pijnlijke plek te komen.

In de eerste sessie heb ik heel veel verteld. Alle emoties gutsten naar buiten. Onsamenhangend, van links naar rechts, kortom een brei. Dit gaf niets want wat een heel sterk punt van Solange is dat ze heel goed luistert, ook naar wat je tussen de komma’s zegt. In het tweede gesprek had ze een verslag gemaakt van het intakegesprek waarin alle relevante informatie stond en ook nog eens een keer in chronologische volgorde.

Waar Solange verder heel sterk in is, is haar vertrouwde uitstraling. Vanaf het eerste moment voelde het vertrouwd. Niks een eerste (weggegooide) sessie waarin je aan elkaar moet wennen. Haar voorkomen straalt vriendelijkheid en integriteit uit en haar praten bevestigt dit. Solange doet haar werk zeer gedreven en met veel passie.

Nadat ik een aantal sessies met haar gehad heb, konden we veel van de pijnpunten die ik had van de lijst schrappen. Voor de wondjes die er nog zaten heb ik tools van haar gekregen. Genezen doe je zelf. Hoe je kunt genezen ontdek je tijdens de sessies bij Solange en het accepteren van littekens die er zijn is een proces waarin je mag zijn wie je bent. Ik ben weer gelukkig.

Bert – procesoperator