Solange Boasman Verlies & Rouwbegeleiding

Mijn naam is Solange Boasman


Ik woon en werk in Kampen. Oorspronkelijk werkte ik als onderwijskundige in het hoger onderwijs, waar ik college gaf en studenten begeleidde en coachte. De combinatie van een hoge werkdruk en tegenslag op privévlak werd te zwaar om te dragen. Ik raakte uiteindelijk zelfs burn-out. Daardoor werd ik gedwongen om na te denken over mezelf en over mijn toekomst. Ik ben op zoek gegaan naar mijn roeping en mijn passie. Gaandeweg werd duidelijk dat mijn hart ligt bij het begeleiden van mensen in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. Ik borduurde voort op mijn coachopleiding, door allerlei verbreding en verdieping te zoeken in vervolgstudies. Tijdens de herstelfase van mijn burn-out bouwde ik stap voor stap aan mijn eigen praktijk.

Kracht en kwetsbaarheid

Mensen begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling als coach, counsellor en trainer klopt ook het beste met mijn eigen levensverhaal en levensloop, zeker als het daarbij gaat om een ingrijpende verliezen. Ik heb zelf verlies en verandering, en de grote invloed daarvan, meegemaakt vanaf mijn vroege kinderjaren. Ik ben door diepe dalen gegaan en heb gevoeld hoe groot de wanhoop kan zijn, hoe uiterst kwetsbaar je je kunt voelen.

De beide oma’s van mijn dochters hebben mij persoonlijk geraakt in hun verdriet om en door de impact van het verlies van hun levenspartner. De één verloor haar partner aan het leven en de ander verloor haar maatje aan de dood. Van dichtbij zag ik hoe het is als je in dat verdriet alleen staat en er weinig tot geen ruimte is voor rouw, herstel en voluit leven.

Hoe moeilijk deze ervaringen ook waren, ze maken nu mijn werk waardevoller. Want juist omdat ik dit doorgemaakt heb, ken ik mijn kracht nu en ben ik me er ook van bewust hoe goed gespecialiseerde hulp bijdraagt aan herstel. Ik erken de veerkracht die ieder mens in zich heeft. Deze ervaring en kennis zet ik dan ook dagelijks in voor de groei, ontwikkeling en bewustwording van mijn coachees en cliënten.

Zwarte zwaan

Een mooi symbool waarin kracht en kwetsbaarheid samenkomen is voor mij de zwarte zwaan. Het is de dualiteit die ik bij mijn cliënten zie en die ik ook voortdurend aanspreek binnen de begeleidingstrajecten. De zwaan is daarom mijn logo geworden. Ook al omdat de kleur zwart herinnert aan mijn Caribische wortels en identiteit. Dat is belangrijk voor me omdat ik mezelf als instrument gebruik in mijn werk.

Samen, niet alleen

Ik heb vooral geleerd dat ik mijn eigen weg te gaan heb, maar dat ik mijn weg niet alleen hoef te lopen. Mijn cliënten hoeven dat ook niet; als coach, counsellor en trainer loop ik met ze op en help ik ze bij elke stap die nodig is. Om mezelf en hen daaraan te herinneren, heb ik een Afrikaans beeldje in mijn coachruimte staan.  

 

Ruimte om te ademen

Mijn missie is om voluit te leven, vanuit potentie en passie! En om mensen te stimuleren om elkaar te ontmoeten en te leven in vrijheid. Deze droom is voor mij een dagelijkse drijfveer om me in te zetten voor een mooiere wereld waarin wij ons zelf en anderen de ruimte geven om te ademen en om echt mens te zijn. Het is een wereld waarin mensen elkaar zien en echt in dialoog zijn met elkaar, over lief en leed. Mensen zoeken en vinden steun bij elkaar bij tegenslag. Kwetsbaarheid en rouw is geen taboe meer, het is een onderdeel van het leven, los van schaamte, schuld en eer.

Als coach, counsellor en trainer zet ik me iedere dag in om een stukje dichterbij te komen bij die wereld. Ik doe dit mede vanuit mijn christen-zijn. Het is mijn basis (secure bases) en bron, een wezenlijk aspect van mijn identiteit.

Mag ik jouw coach zijn?

Hulp bij rouw en verlies
Solange Boasman Verlies & Rouwbegeleiding

In mijn trajecten leer jij om te herkennen wat rouw is, wat de oorzaken zijn van jouw stress, en ook welke energiegevers en hulpbronnen jij hebt. Je leert te ontspannen, en je veerkracht aan te speken. Wil je graag meer weten over mijn werkwijze? Maak dan een afspraak met me voor een kennismakingsgesprek.

Curriculum Vitae

Wil je mijn CV inzien?

Eind augustus 1997 nam ik mijn bul in ontvangst aan de RUG – faculteit Psychologie, Pedagogiek en Sociologische wetenschappen. 

In 2009 slaagde ik voor mijn coachopleiding aan de School of Management & Law van Hogeschool Windesheim.

Daarna volgde ik diverse specialisaties op het gebied van bevlogenheid en energie op het werk, verliesbegeleiding en burn-out en stress o.a.: Postacademische Verlieskunde (De Mönnink), Systemisch werken, Voice Dialogue, NLP en Stresscounseling.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Dit lidmaatschap garandeert de kwaliteit van mijn coaching. In mijn begeleiding maak ik gebruik van de cliëntvolgsysteem en evaluatiesysteem, Coaching Monitor. Ik houd me aan de NOBCO beroepscode en volg continu bij- en nascholing.

Ook ben ik Registercoach met het Keurmerk Coach bij kanker via de gespecialiseerde en landelijke organisatie Coach Connect bij kanker.

Daarnaast ben ik lid van de Stichting Burnout en Stress, een landelijke club van circa 40 coaches die gespecialiseerd zijn in de begeleiding van mensen met stress-en burnout klachten.

Ook ben ik lid van het Landelijk Steunpunt Verlies als gecertificeerde rouwbegeleider categorie 3.

Supervisie en intervisie staan structureel op mijn agenda. Het houdt me scherp en soepel.

Samenwerkingspartners

Solange Boasman

Counsellor, Coach & Trainer

Bezoekadres
Siriusweg 13
8262 BE, Kampen 

Telefoonnummer
+31 (0)6 10232040