Skip to main content

Solange Coaching Verlies & Rouwbegeleiding

Mijn naam is Solange Boasman


En ik ben geboren op Curaçao. Twee en veertig jaar groeide ik op in mijn geliefde stad Zwolle. Vandaag de dag woon en werk ik met veel plezier in Kampen.

Oorspronkelijk werkte ik als onderwijskundige en pedagoog in het hoger onderwijs. Daar ontwikkelde ik nieuw onderwijs, gaf colleges en coachte studenten.

Een langdurige ziekteperiode nodigde mij uit om na te denken over mezelf en over mijn toekomst. Ik besloot mijn hart te volgen en om mijn focus volledig op coaching te leggen. De opleiding en vaardigheden had ik al in huis. Dankzij verbreding en verdieping in vervolgstudies borduurde ik voort op die basis. Ik werd ondernemer en bouwde mijn praktijk stap voor stap op.

Kracht en kwetsbaarheid

Mensen begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling als coach, counsellor, therapeut en trainer klopt met mijn eigen levensverhaal en levensloop, zeker als het daarbij gaat om ingrijpende verliezen.

Zelf maakte ik verlies en verandering mee. En ervoer de grote invloed daarvan vanaf mijn vroege kinderjaren. Ik ben door diepe dalen gegaan en heb gevoeld hoe groot de wanhoop kan zijn, hoe uiterst kwetsbaar je je kunt voelen. En ik heb onderweg ook geleerd hoe je daarmee om kunt gaan. En hoe je – met alles wat er is – je ook krachtig kunt voelen.

Zwarte zwaan

Een mooi symbool waarin kracht en kwetsbaarheid samenkomen is voor mij de zwarte zwaan. Het is precies die dualiteit die ik bij mijn cliënten zie. Deze spreek ik binnen de begeleidingstrajecten dan ook voortdurend aan.

De zwaan is daarom mijn logo geworden. De zwarte kleur van de zwaan herinnert mij aan mijn Caribische wortels en identiteit. Dat is belangrijk voor me omdat ik vanuit ‘wie ik ben’ mezelf als instrument gebruik in mijn dagelijks werk.

Samen, niet alleen

Onderweg leerde ik ook dat ik mijn eigen weg te gaan heb en dat ik dat pad niet alleen hoef te lopen. Mijn cliënten hoeven dat ook niet. Als coach, counsellor, psychosociaal therapeut en trainer loop ik met ze op en help ik ze bij elke stap die nodig is.

Om mezelf en hen daaraan te herinneren, heb ik dit Afrikaans beeldje in mijn coachruimte staan. 

Als coach, counsellor, therapeut en trainer zet ik me iedere dag in om onze wereld een beetje kleuriger te maken. Ik doe dit vanuit mijn christen-zijn. Het is mijn basis en bron, een wezenlijk aspect van mijn identiteit.

In de media

Mag ik jouw coach zijn?

Hulp bij rouw en verlies
Solange Boasman Verlies & Rouwbegeleiding

In mijn trajecten leer jij jezelf beter kennen door zelfonderzoek. Ook leer je wat de oorzaken zijn van jouw stress en ook welke energiegevers en hulpbronnen jij hebt. Je ontdekt wie jij ten diepste bent en wat jouw persoonlijke behoeftes zijn. Daarmee leer je om je veerkracht aan te speken. Bovendien leer je meer over je relatie met (belangrijke) anderen, waardoor jij je makkelijker zowel fysiek als in een (on-line) gesprek verbindt middels dialoog.

Wil je graag meer weten over mijn werkwijze? Maak dan een afspraak met me voor een kennismakingsgesprek en intake ineen.

Curriculum Vitae

CV Boasman Solange Coaching

Eind augustus 1997 nam ik mijn bul in ontvangst aan de RUG – faculteit Psychologie, Pedagogiek en Sociologische wetenschappen. 

In 2009 slaagde ik voor mijn coachopleiding aan de School of Management & Law van Hogeschool Windesheim.

Daarna volgde ik diverse specialisaties op het gebied van bevlogenheid en energie op het werk, verliesbegeleiding, burn-out en stress en persoonlijk leiderschap bij transitie o.a. via: Postacademische Verlieskunde (De Mönnink), Systemisch werken, Voice Dialogue, NLP en Stresscounseling, Secure Base Coachen en de Mastercourse Systemisch werken met traumatisch verlies.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).  In mijn begeleiding maak ik gebruik van de cliëntvolgsysteem en evaluatiesysteem, Coaching Monitor. Ik houd me aan de NOBCO beroepscode en volg continu bij- en nascholing.

Tevens ben ik psychosociaal therapeut en als registertherapeut aangesloten bij de NFG – Nederlandse Federatie Gezondheidszorg en RBCZ (kwaliteitsregister voor therapeuten in de complementaire gezondheidszorg).

Daarnaast ben ik lid van de Stichting Burnout en Stress, een landelijke club van circa 40 coaches die gespecialiseerd zijn in de begeleiding van mensen met stress- en burn-out klachten.

Via Onze Coach en Coachfinder kunt u ook in contact komen met mij.

Tot slot ben ik lid van het Landelijk Steunpunt Verlies als gecertificeerde rouwbegeleider categorie 3.

Supervisie en intervisie staan structureel op mijn agenda. Het houdt me scherp en flexibel.

Samenwerkingspartners