veldboeket

Als een veldboeket

In mijn EIA portfolio voor mijn internationale certificering bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) krijg ik de vraag ‘met welke mensen werk je’?

Ik vind dit een prachtige vraag die me uitnodigt om uit ‘de waan van de dag’ te stappen en om na te denken over welke mensen bij mij in de praktijk komen.

Omdat ik een beelddenker ben, dacht ik onmiddellijk aan een veldboeket!

Een veldboeket heeft diverse takken in zich die op allerlei manieren van elkaar verschillen. Een bont en in het oog springend geheel, zeg maar.

Zo zie ik ook de verscheidenheid van mijn cliënten. Het zijn ondernemers, managers, directeuren, (hoogopgeleide) professionals en ook studenten. Zowel mannen als vrouwen vinden de weg naar mijn coaching. Ook in leeftijd verschillen mijn coachees sterk, van 21 tot een jaar of 68.

Er is echter ook een aspect dat ‘de bonte verzameling’ bij elkaar brengt en dat is de hoge, intrinsieke motivatie waarmee mensen mijn ’tuinkamer’ binnen stappen.
Intrinsieke motivatie gaat over van binnen voelen dat je iets graag wilt doen.
Coachees die bij mij aankloppen zijn niet ‘gestuurd’, maar maken uit eigen beweging de stap naar persoonlijke ontwikkeling en groei.

Keer op keer blijkt precies die houding een belangrijke sleutel tot succes te zijn!

Lees ook:


De laatste eer

eindevaluatie

Ik had het echt niet gedacht

verlies van vader(land)

Een oceaan van verdriet en liefde

biografie

In de hoofdrol

Solange Boasman

Coach, Psychosociaal therapeut,
Counsellor, & Trainer

Bezoekadres
Siriusweg 13
8262 BE, Kampen 

Telefoonnummer
+31 (0)6 10232040

Fotografie door Kristi Goutbeek   |  Ontwerp en realisatie door Studio Sandra Gortemaker