mijn loopbaan

De liefde blijft

Zo af en toe drink ik koffie onder werktijd. Als theedrinker ervaar ik dat als ‘verwennerij’. Vooral wanneer het geschonken wordt in mijn speciale mok.

Hoewel de letters vaag zijn is mijn naam nog te ontcijferen op de kostbare drinkbeker. Een handige herkenning was het om mijn beker van die van mijn voormalige collega’s te onderscheiden. De beker zal zo’n 20 jaar oud zijn. Hij overleefde mijn verhuizingen en andere transities.

Keer op keer doet dit kopje mij weer denken aan mijn laatste baan in dienst, als lerarenopleider. 

De mooie herinneringen aan mijn warme, senior collega’s Gert en Henk, komen dan naar boven die altijd helpend klaar stonden met vragen die ik, als beginneling had bijvoorbeeld. En ook sta ik dan stil bij de dynamische omgeving die druk kon zijn en die nog steeds een bepaalde ‘kick’ geeft, als ik er aan denk. Het was ook heerlijk!
Bovendien startte mijn loopbaan als coach óók bij mijn oude werkgever. Ik volgde daar mijn eerste opleiding tot coach, die me in staat stelde om mijn eigen praktijk te beginnen.
En natuurlijk denk ik dan ook aan het vreugdevol werken met de studenten. Mooie, jonge mensen, met uitdagende vragen en vaak met een gedeelde passie voor leren. Daar werd ik blij van.

In deze, door de Noloc uitgeroepen ‘Week van de loopbaan’ sta ik er extra bij stil: mijn loopbaan liep anders dan ik hoopte en verwachtte. Ik raakte burn-out en nam afscheid van ‘in loondienst’ werken. Dat was toen heel pijnlijk. En ik heb ook mooie leerervaringen mogen oogsten. Onder meer rondom collegialiteit en samenwerken: ‘samen de schouders er onder zetten en iets moois gedaan krijgen’, dat doe je vooral samen.

Voor mij wordt de cirkel van ervaring rond gemaakt in mijn rol als externe coach bij dezelfde oud-werkgever. Ik loop op met medewerkers bij hun persoonlijke leervragen, verlieservaringen én loopbaanvragen. Groei in persoonlijk leiderschap is waar het resultaat op gericht is. En ook dit doen we in teamverband.

En wat dan overblijft, wanneer ik een slok van mijn koffie neem, zijn de mooie herinneringen. 

De liefde blijft!

Welke loopbaanervaring neem jij als kostbaar leermoment mee?

Lees ook:


burn-out na verlies

Voorkom een burn-out na het verlies van je dierbare

in de kern geraakt

In de kern geraakt door je scheiding

vader

Vaderdag

veldboeket

Als een veldboeket

Gratis Persoonlijk Ontwikkeladvies

In verband met de impact van de corona crisis biedt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, iedereen vanaf 18 jaar, met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt de mogelijkheid om met een loopbaancoach te spreken.

Je krijgt gratis de mogelijkheid om je beroepsidentiteit in kaart te brengen. Er zijn geen beperkingen, behalve dat je nog niet met pensioen mag zijn en dat je een BSN nummer hebt.

Als beroepscoach voldoe ik aan de voorwaarden die het ministerie stelt en ik neem je al het administratieve werk uit handen!

Meld je nu aan voor mijn e-zine en ontvang het gratis e-boek “Land in zicht, omgaan met persoonlijk verlies”.

Maak gebruik van ‘Land in zicht’ boordevol informatie en tips over verlies, rouw en acties om de rust en balans weer terug te vinden.

Solange Boasman

Counsellor, Coach & Trainer

Bezoekadres
Siriusweg 13
8262 BE, Kampen 

Telefoonnummer
+31 (0)6 10232040