Skip to main content

Solange Boasman Verlies & Rouwbegeleiding

Omgaan met tegenslag

Over Jan

Jan is 45 jaar. Hij is manager van een grote zorginstelling voor ouderen. Jan deed zijn werk altijd met veel plezier, maar nu wordt hij er alleen maar moe van. Eindeloos moe. Zijn taken lijken hem te overspoelen en hij kan op geen enkele manier de komende reorganisatie overzien. Hij brengt het nauwelijks nog op om zijn team aan te sturen. Als hij eenmaal weer thuis is, voelt hij zich erg eenzaam. “Waar komt dat allemaal toch door?” vraagt hij zich af. Maar eigenlijk weet hij het wel:
Jan is begin vorig jaar gescheiden. Zijn ex-vrouw heeft het initiatief genomen. Sindsdien voelt Jan zich wegglijden naar een toestand van verdriet en eenzaamheid. Hij vermijdt afspraken met zijn vrienden omdat hij bang is dat ze zullen vragen hoe het met hem gaat. Gelukkig belt zijn beste vriend hem op, en die raadt hem aan om hulp te zoeken

” Ik mis je, ik mis je. Ik grijp je, ik gris je. Ik wil je, bespeel je,Ik roer en beveel je, om bij me te blijven. In donkere nachten om niet meer te smachten naar jou” 

Maaike Ouboter

Herstel door coaching of counselling

Tijdens een begeleidingstraject herstel je van je scheiding van je gezin, het verlies van je gezondheid, het verlies van je vaderland en het verlies van je vertrouwde omgeving. Je leert omgaan met je onvervuld verlangen en je leert om daar uiting aan te geven. Je komt op adem en leert om je leven opnieuw vorm te geven. Je doet dit stap voor stap, met je coach aan je zijde. 

Counselling gaat daarbij wat dieper, meer in jouw tempo en is meer gericht op het emotionele vlak.

Coaching is doel- en resultaatgericht. Een coach is een specialist om je te helpen je doelen te realiseren. 

Kennismaking en intake

Heb je interesse en wil je graag meer weten? Bel me dan of vul het formulier in voor het kennismakingsgesprek en intake ineen.

Stress na een grote verandering in je leven of bij een onvervuld verlangen

Voel jij je verdrietig en verslagen? Maak je een grote verandering mee en heb je het idee dat je wereld instort? Vraag jij je af hoe je je leven richting kan geven?


Het verlies van je gezondheid, je liefde, je vertrouwde omgeving, het dagelijks contact met je kinderen heeft een enorme impact. Ook wanneer je nog een diep en stil verlangen koestert naar een levenspartner of een kind, of de ontmoeting met je biologische ouders, heeft dat grote invloed op je en hoe jij je voelt.

Je merkt dat je minder functioneert op je werk en in je privéleven. Je bent sneller geraakt. Je hebt een kort lontje. Op je werk, maar ook thuis kan je je moeilijk concentreren. Je schaamt je voor jezelf en voor je nieuwe situatie, je hebt het idee dat je mislukt bent of tekortschiet. Het uitvoeren van je taken valt je steeds zwaarder en je voelt je niet altijd in staat om voor 100% te doen wat er van je gevraagd wordt.

Je hebt wellicht ook lichamelijke klachten die maar niet overgaan. Je maakt je de grootste zorgen over je toekomst. Je wilt graag een overspannenheid of burn-out voorkomen.

Zet een stap, je hoeft het niet alleen te doen!