Workshops en Lezingen

Solange Boasman Verlies & Rouwbegeleiding

Workshops en lezingen

Workshop Rouwkost

Wil je samen met anderen ervaren hoe verlies en rouw een rol speelt in je leven en hoe je de rouw aan kunt gaan. Wil je zicht krijgen op de mythes en rouwsluiers omtrent verlies en rouw? En ben je ook benieuwd naar informatie die  rouwdeskundigen en wetenschappers geven over verlies en rouw? Dan sluit de workshop rouw en verlies helemaal aan bij jouw behoefte. In deze workshop maken we een ontdekkingsreis door het landschap van rouw. 

Ervaring deelnemer workshop

De getijden van rouw

Rouwen is een normale reactie op verlies en verdriet. Het is de achterkant van de liefde. Waar je je verbonden hebt aan een (dierbaar) iemand weet je dat je ook eens zult rouwen.

Rouwen is te vergelijken met de getijden. Het verlies kan je de ene dag of het ene moment volledig overspoelen zoals dat bij een vloed getij kan gebeuren. Het water staat je aan de lippen. Je zit compleet in je verdriet en wanhoop en je bent op je verlies gericht. En op een ander moment kan het zijn dat je goed je nieuwe leven op kunt pakken en weer passie en plezier kunt voelen in de omgang met anderen en in je bezigheden. Je vindt afleiding en perspectief in de rollen en verantwoordelijkheden die je aangaat na jouw ingrijpende verlies.

Rouwen kent vele stromingen, de ene keer gaat het heel hard en dreig je de weg kwijt te raken in het water, de andere keer kun je rustig aan de kant naar het kabbelende water kijken. Je mag zoeken en ontdekken wat werkt om met het water, om met de getijden om te gaan. Dat is een persoonlijk proces.

In deze workshop is er ruimte voor je persoonlijke verlieservaringen en jouw coping stijl. Ook is er aandacht voor uitwisseling en psycho-educatie. Je zult inzichten opdoen over je eigen rouwverhaal.
De workshop ‘Rouwkost’ is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over persoonlijk verlies en de rouw die daarop volgt.  

Inclusief

  • Professionele begeleiding en handouts
  • Verzorging van de innerlijke mens
  • Certificaat Rouwkost

Aanmelding Workshop Rouwkost

“Rouwkost” wordt meerdere malen per jaar gestart. Heb je belangstelling?
Bel me dan gerust voor meer informatie.

Lezingen over rouw

Op zoek naar een bevlogen lezing of verrassende workshop voor jouw bijeenkomst of event? Solange Boasman spreekt graag over rouwen in de 21 e eeuw, rouwmythes en de mindset en vaardigheden die je nodig hebt om de rouw aan te gaan en voluit te leven.

Ik wil graag informatie over een workshop of lezing