Solange Boasman Verlies & Rouwbegeleiding

Janneke Lindenholz – ecologisch adviseur/ecoloog

Ik kan in de toekomst verder met wat ik geleerd heb

Toen ik met dit traject begon had ik net een loopbaantraject doorlopen waarin belangrijke loopbaanvraagstukken aan de orde waren gekomen. Dat was verrijkend. Er was ook nog een ander stuk. En dat was de impact van het verlies van mijn baan. Dat triggerde oud zeer. In die situatie was het lastig om op zoek te gaan naar een nieuwe werkomgeving. Op aanraden van de loopbaancoach zocht ik contact met Solange. 

Voor mij was het fijn en helpend om met diverse werkvormen aan de slag te gaan. De verschillende werkvormen maakten verschillende aspecten los waar ik mee worstelde. Daardoor kon ik aan de slag met diverse stukken en deze oplossen. In het verleden ben ik naar een psycholoog geweest. Daar heb ik niks aan gehad. Ze zat te vast in haar werkwijze. Deze vorm van begeleiding (coaching en counselling) past veel beter bij mij. “Het is fijn dat jij, Solange, zelfstandige bent en dat jij je eigen werkwijze bepaalt”.

De sessies waren verhelderend en inzicht gevend. Voor mij was het ook fijn dat we alle tijd hadden (een sessie duurde gemiddeld 2 uur). Wat me in de sessies aansprak was het doorvragen en dat er geen oordeel was. Alles mocht er zijn. Ook de diversiteit in werkvormen was heel prettig. 

De meerwaarde van dit traject zat voor mij in de herkenning en de bevestiging. Ik kan in de toekomst verder met wat ik geleerd heb. En ik kan blijven ontdekken hoe het geleerde in mijn leven werkt.

Wat ik geleerd heb wil ik vasthouden met behulp van de werkmap. Die blader ik regelmatig door. Er zijn allerlei opdrachten die ik kan herhalen en er staat genoeg informatie in die ik weer kan overlezen. Ook heb ik nu voldoende mensen om me heen verzameld met wie ik kan praten over mijn gevoelens. Over de lastige dingen. Bij die mensen wil ik aankloppen wanneer dat nodig is, en zelf nog meer moed ontwikkelen om het te blijven doen en meer van mezelf te laten zien, ook de kwetsbare kant.

Janneke Lindenholz – ecologisch adviseur/ecoloog