Solange Boasman Verlies & Rouwbegeleiding

Kosten

De kosten van coaching, counselling en training zijn gevarieerd, afhankelijk van de behoefte en het traject zelf. Het is ook van belang of je een traject start als particulier of als werknemer; hieronder vind je mijn complete aanbod in vogelvlucht.

Vaak is een goede inschatting van de kosten pas te maken bij een uitgebreide intake; uiteraard maak ik hiervoor een offerte op. Soms is er een vergoeding mogelijk via de werkgever of een PGB. Ook kan in sommige gevallen de begeleiding als aftrekpost worden opgevoerd bij de aangifte inkomstenbelasting.

Vergoeding via de werkgever

In het kader van preventie van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid zijn werkgevers in toenemende mate bereid om de kosten van coaching of counselling voor hun werknemers te vergoeden. Soms is er een coachbudget in de CAO opgenomen. Informeer dit bij je leidinggevende of HR-manager.

Vergoeding in onderwijssector

Mensen die in het onderwijs werken, kunnen een beroep doen op het zogenoemde Vervangingsfonds. Dit fonds vergoedt, onder bepaalde voorwaarden, begeleiding van leerkrachten. De onderwijsgevende kan daarbij zelf een zorgverlener uitkiezen.

Vergoeding via PGB

Als je een Persoons Gebonden Budget ontvangt of je komt hiervoor in aanmerking, kan counseling/coaching mogelijk als activerende en ondersteunende hulp hieruit gefinancierd worden.

Belastingdienst

Voor werkenden geldt, dat de kosten van begeleiding in sommige gevallen deels als aftrekpost kunnen worden opgevoerd bij de Belastingdienst. Voor werkenden is vaak een jaarbudget voorhanden, dat mag worden ingezet als een traject verzuim vermindert of voorkomt, of als de begeleiding op een andere manier ten goede komt aan het werk. Informeer dit bij je belastingconsulent.

heldere klaprozen

 

 

 

 

 

Mijn complete aanbod op een rij

Voor particulieren
Counselling: Dansen in de wind, individueel traject
Coaching:     Tien stappen vooruit, individueel traject in tien fasen
Coaching:     Neem een krachtige sprong, één hele dag individueel
Coaching:     Pas op de plaatskort individueel terugkomtraject
Coaching:     Reik elkaar de hand groepstraject in drie varianten:

  1. Voor mannen en vrouwen die gescheiden zijn
  2. Voor mannen en vrouwen waarvan de partner ernstig ziek is
  3. Voor mannen en vrouwen van wie de partner is overleden

Workshops: Rouwrituelen: één dagdeel

gestapelde stenen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor bedrijven

Training: “Rouwkost voor managers” – Omgaan met verlies: Training van een half dagdeel om leidinggevenden te trainen op herkenning van stress/disfunctioneren door rouw en op de werkvloer effectieve maatregelen te nemen.

Training: “Rouwkost voor teams” – Omgaan met verlies: Training voor teams of groepen medewerkers die binnen hun functie te maken krijgen met rouw.

Coaching: “Rouwkost voor medewerkers” – Omgaan met verlies: Coaching traject voor medewerkers die de overgang moeten maken naar een leven als alleenstaande en die als gevolg hiervan een overmaat aan stress ervaren die hun functioneren negatief beïnvloedt.

Drie varianten:

  1. Preventie: bij dreigende burnout “Sta in je kracht”.
  2. Herstel: om burn-out effectief te behandelen “Met meer zorg voor jezelf”.
  3. Re-integratie: voor duurzame terugkeer op de werkvloer “Weer grip op jezelf”.