Aanbod particulieren

Solange Boasman Verlies & Rouwbegeleiding

Kennismaken

Gratis kennismakingsgesprek

Ik wil direct contact

Kennismaking

Voordat je begint aan een begeleidingstraject wil je natuurlijk graag weten wie ik ben en hoe ik je kan helpen met een begeleidingstraject. Daarom bied ik je een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Is counselling of coaching iets voor jou?

In het kennismakingsgesprek onderzoeken we samen of coaching en counselling iets voor je is. We hebben het over de problemen waar jij tegen aan loopt en we kijken of deze begeleidingsvorm past bij wat jij wilt leren en bereiken. Ook bespreken we de kosten van een coaching- of een counsellingstraject. Uiteraard is er alle ruimte om al jouw vragen te beantwoorden.

Verschil tussen coaching en counselling 

Counselling is een vorm van laagdrempelige, praktische en individuele psychosociale begeleiding. Counselling bevordert op professionele wijze en op basis van vertrouwen het herstel en evenwicht van de cliënt. De counsellor ondersteunt en begeleidt personen bij situaties in zijn/haar werk die zij ongewenst, pijnlijk, ongemakkelijk of frustrerend vinden. De counsellor helpt je om de situatie waarmee je zit inzichtelijk te maken en leert je beter omgaan met bestaande problemen.

Counselling is een proces waarbij, door middel van communicatie, de counsellor de hulpvrager helpt om inzicht te verkrijgen in zijn of haar niveau van ontwikkeling, hem/haar helpt accepteren, en hem/haar ondersteunt om maximaal te kunnen functioneren op eigen niveau. De counsellor stuurt de cliënt niet vanuit eigen overtuigingen en ideeën maar toont respect voor haar of zijn waarden en keuzes. Counselling wordt vooral ingezet bij levensvraagstukken, maar ook bij werk gerelateerde vragen.

Bron: ABvC en Gerard Egan, 2010

Coaching is een gestructureerd en doelgericht proces, waarbij de coach op interactieve wijze de gecoachte aanzet tot effectief gedrag door:

  • bewustwording en persoonlijke groei;
  • het vergroten van zelfvertrouwen en
  • het exploreren, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden

Het gaat om het vrijmaken van iemands potentieel om zijn prestaties te maximaliseren.  

Coaching is die vorm van professionele begeleiding waarbij de coach als gelijkwaardige partner de cliënt ondersteunt bij het behalen van zelfgekozen doelen. Coaching wordt vaak ingezet in arbeidssituatie om het potentieel van iemand verder te vergroten. En kan ook bij preventie en herstel van rouwsignalen, stress en burn-out zeer effectief zijn.

Bron: Nobco 

Passen jij en ik bij elkaar?

Aan het eind van het kennismakingsgesprek staan we stil bij de vraag of er een klik ontstaat. En hoe de start van jouw traject eruit kan zien.

Offerte

Het gesprek duurt één tot anderhalf uur. Je hoeft uiteraard niet meteen te beslissen; als je wilt, kan ik je aansluitend een offerte inclusief een toelichting voor een eventuele traject toesturen zodat je alle gegevens overzichtelijk op papier hebt.

Kosten

In de meeste gevallen worden de kosten voor werk-gerelateerde coaching of counselling door je werkgever vergoed. Informeer bij je werkgever naar de mogelijkheden. Lees meer over kosten

Interesse? Vul dan het aanmeldingsformulier in

 
 

Anti-Spam