hulp bij rouw

Solange Boasman Verlies & Rouwbegeleiding

Voor wie

Je maakt(e) een ingrijpende verandering mee

Mijn begeleiding richt zich specifiek op mensen die hun geliefde hebben verloren. Het kan zijn dat je geliefde is overleden, maar ook een scheiding kan er de oorzaak van zijn dat je helemaal uit balans bent geraakt. Ook kun je het gemis en het verdriet voelen als je geliefde er nog wel is, maar door een ernstige ziekte niet meer als vroeger kan functioneren. Andere indrukwekkende en impactvolle situaties zijn de situaties waarin je je vertrouwde omgeving of zelfs land verliet of in stilte een kinder-en of partnerwens hebt. In al deze gevallen is er sprake van verdriet en het koesteren van een droom en verlangen. Er verandert veel in je leven, in je gedachten, in je gedrag en wat je wilt en hoe jij naar je zelf kijkt. Je moet je aanpassen aan jouw nieuwe werkelijkheid. Dat is een heel ingrijpende fase in jouw leven. Je krijgt te maken met rouw, en mogelijk met een overmaat aan stress hierdoor. Ik richt me specifiek op hulp bij rouw.

“Niet gehuilde tranen vermoeien, niet geuite kwaadheid verkrampt” Riane Malfait

Resultaat

Over het algemeen kun je zeggen dat je na hulp bij rouw:

  • Weer grip op je leven hebt
  • Op een positieve manier met jouw situatie omgaat
  • Weet wat jouw valkuilen en sterkten zijn en de keuzevrijheid voelt om ze te vermijden of op te zoeken
  • Je grenzen duidelijk kunt aangeven
  • Praktische oplossingen voor praktische problemen hebt gevonden
  • Weet hoe je jouw rouwsignalen en stress herkent, en weet wat jij eraan kunt doen

Kenmerken van rouw

Is je kind, partner, familielid of maatje – hoe dan ook –  uit je leven weggevallen, dan ontstaat er bij jou een rouwproces. Ook wanneer je baan verloor, je vertrouwde omgeving/land moest achter laten, een onvervuld kinderwens of partnerwens hebt kan het zijn dat je zichtbaar of in stilte rouwt. Rouw kan zich op verschillende manieren uiten. Dat je in de rouw bent, kun je natuurlijk merken aan de emoties die je hebt. Maar ook kun je lichamelijke klachten krijgen. Vaak uit rouw zich ook in bepaalde gedachten, en in je gedrag. Al deze aspecten hangen ook met elkaar samen, en dat kan best ingewikkeld zijn.

Hulp bij rouw

In mijn trajecten leer jij om te herkennen wat rouw is, wat de oorzaken zijn van jouw stress, en ook welke energiegevers en hulpbronnen jij hebt. Je leert te ontspannen, en je veerkracht aan te speken. Wil je graag meer weten over mijn werkwijze? Maak dan een afspraak met me voor een kennismakingsgesprek.

Ik geef me op voor een gratis kennismaking