Tien stappen vooruit

Solange Boasman Verlies & Rouwbegeleiding

Omgaan met verlies voor managers en leidinggevenden

training rouwbegeleiding

Stress door verlies en grote verandering in het leven speelt een aanzienlijke, vaak niet onderkende rol op de werkvloer. Cijfers uit 2010 laten zien dat mensen die iemand in hun nabije omgeving verliezen, zich gemiddeld zo’n honderd dagen ziek melden.

Mannen verzuimen 92 dagen, vrouwen zitten gemiddeld 105 dagen thuis na een sterfgeval. Ook medewerkers die mantelzorg verlenen of die een scheiding hebben meegemaakt kunnen voor langere tijd uit de running raken. Het kan direct na het ingrijpende verlies zijn, maar ook jaren later. Werknemers raken in sommige gevallen zelfs burn-out met een lang ziekteproces en verzuimperiode tot gevolg.

witte roos

 

 

 

 

 

Verlies, rouw en verandering binnen uw bedrijf

Ook in uw organisatie zijn er medewerkers die geconfronteerd worden met ingrijpend verlies. De vraag die u bezighoudt is: hoe kan ik die situatie op zo’n manier beïnvloeden dat bedrijf en medewerker ermee gebaat zijn? Dit is namelijk goed mogelijk, en onderzoek laat zien dat ondersteuning op de werkvloer het aantal verzuimdagen na een groot verlies significant terugdringt.

Training: “Rouwkost voor managers”

Stress door verlies herkennen en er gericht op inspelen: dat is het onderwerp van deze training. In de korte, individuele training “Rouwkost voor managers – omgaan met rouw en verlies op de werkvloer” leert u signalen van stress door rouw of ander verlies tijdig herkennen. U krijgt bovendien een aantal handvatten waarmee u uw medewerker optimale ondersteuning kunt bieden.

Resultaten

Na de training weet u te anticiperen op stress van uw medewerker door verlies. U herkent signalen, u weet wanneer en hoe u het beste met uw medewerker in gesprek kunt gaat over de rouwsignalen en rouwbehoeften. U bent in staat om praktische oplossingen te treffen op de werkvloer, opdat uw medewerker optimale ondersteuning ervaart. U weet welke vormen van hulp er voorhanden zijn, en hoe u deze in kunt zetten.

Thema’s

De training omvat de volgende thema’s:

  1. Welke signalen wijzen op overmatige stress door rouw bij mijn medewerkers en/of teams?
  2. Wat doet een groot verlies met iemand?
  3. Wanneer en hoe onderneem ik actie?
  4. Hoe geef ik op de juiste manier aandacht?
  5. Hoe bied ik binnen de functie van de medewerker optimaal ondersteuning?
  6. Hoe bepaal ik wanneer meer hulp geboden is, en hoe regel ik deze?

Aanmelden

Hebt u interesse en wilt u graag meer weten over een traject voor een van uw medewerkers? Bel me dan of vul het contactformulier in.

Ik wil contact